EU:s framtid

EU:s utveckling genom det nya Lissabonfördraget, kommer hjälpa eu med dom stora frågorna. i Lissabonfördraget vill man också få mer gemenskap och demokrati inom EU. En stor del av EU:s framtid kommer ligga på Lissabonfördraget och dess riktlinjer.

 

I dagens läge består EU av 27 olika länder som har gått ihop för att försöka skapa ett mer gemensamt Europa, när det gäller politik, säkerhet, regler och miljö.

 

EU vill skapa en bättre framtid genom att fortsätta Lissabonfördraget.

 

Lissabonfördraget är det senaste i en rad av fördrag som har ändrat de fördrag som ligger till grund för Europeiska gemenskaperna och Europeiska Unionen. Lissabonfördraget trädde i kraft den 1 december 2009)

 

Lissabonfördraget syftar på att inte bara EU utan hela världen måste agera mot t.ex. klimatförändringen och andra hot mot vår miljö. Det räcker tyvärr inte bara om EU agerar utan med hjälpen av alla EU-länder så kanske man kan få andra länder som t.ex. USA och Asien att börja leva mer miljösmart. Lissabonfördraget stärker även demokratin i EU och gör det lättare för EU att kontinuerligt arbeta för medborgarnas intressen inom frågor som t.ex. globaliseringen, klimatförändringen, befolkningsutvecklingen, säkerhet och energi.

 

Lissabonfördraget kommer göra en del ändringar inom EU som t.ex;

1. Medborgare kan påverka EU genom det så kallade "medborgarinitiativet".

En miljon insamlade namnunderskrifter från flera medlemsländer kan rikta uppmaningen till kommissionen att lägga fram ett nytt lagförslag på något område som ingår i det europeiska samarbetet. Riksdagen och de andra nationella parlamenten får ta emot lagförslag tidigt i processen för att kunna granska dem och kunna dra i nödbromsen om förslaget inkräktar på nationella befogenheter.

 

2. EU får även större befogenhet att bekämpa brottslighet och terrorism.

Eu vill förebygga terrorism och andra säkerhetsrelaterade risker. Därför skapa dom ett program som heter Förebyggande, det ska bidra till och stödja medlemsländernas arbete för att förebygga och skydda sig mot terroristattacker och andra säkerhetshot. Programmet ska stödja till exempel riskbedömningar.

 

Skrivet av: Erik Johansson


Kommentarer
Postat av: Astrid Petersson

Goddag! vad rolig dina inlägg verkar. lär verkligen att läsa dina inlägg igen. :) Ha en trevlig vardag :)

2011-06-30 @ 18:30:13
URL: http://jade.se/paketresor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0